Randers Sjæl - Fotokonkurrence 2022

 

(C) Forbrugermania

Jeg og flere hundrede andre deltog i en lokal fotokonkurrence om byens sjæl. Jeg vandt desværre ikke, og var sikkert ikke engang tæt på. Hvilket både skyldes mit bidrag og så formålet med konkurrence -->

"For at have et indtryk af, hvad randrusianerne selv mener, er Randers Kommunes sjæl har kommunen udskrevet en fotokonkurrence. Den har resulteret i flere end 300 billeder, der skal fungere som input til udarbejdelsen af en ny arkitekturpolitik."  

Der er intet slemt ved hverken den "Blå Bro", "Sukkenes bro", "Verdo i solnedgang" eller "Randers regnskov", men byens sjæl har efter min mening mere dybde. Jeg har forsøgt at indfange detaljer fra et gammeldags overklasse samfund. Dengang hvor man gerne brugte en formue på at udsmykke en teknisk skole så underklassens unger havde et flot sted at tage en uddannelse, der sikrede selvsamme lokalt arbejde ved selvsamme rigmænd, altimens ungedommens lejeboliger som oftest var romantisk slum. Et gammelt apotek placeret centralt i byen, rummer også historier fra selvsamme klassesamfund I dag er det fanget i et forfald der ligner en magtkamp mellem ejeren og kommunen, men detaljerne i det gamle overflodshus  udgør et minde om verden der var. Lokal kunst udfylder sigende resten.

(C) Forbrugermania